94 ember meghalt, óriási robbanás történt Nigériában

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 94 ember meghalt Nigéria északi részén egy tartálykocsi felrobbanásában, és további mintegy ötven ember megsérült - közölte szerdán a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A baleset Jigawa államban történt kedden. A tartálykocsi vezetője elvesztette uralmát a jármű felett és balesetet okozott.

A baleset miatt elkezdett folyni a tartályából az üzemanyag, amelyet sok környékbeli össze akart gyűjteni, de az üzemanyag belobbant és bekövetkezett a robbanás.

A lakosok éppen üzemanyagot szedtek ki a felborult tartálykocsiból, amikor a robbanás bekövetkezett, és hatalmas tűz keletkezett, amely a helyszínen 94 emberrel végzett. 

A halálos áldozatok száma várhatóan emelkedni fog - számolt be róla a Daily Mail.

Legalább 48 ember meghalt Nigéria középső részén szeptember elején is, miután egy üzemanyagot szállító tartálykocsi összeütközött egy utasokat és szarvasmarhákat szállító teherautóval.

Felrobbant egy 60 tonna cseppfolyósított földgázt szállító tartálykocsi, miután autóval ütközött Mongólia fővárosában, Ulánbátorban. Hatan meghaltak, köztük három tűzoltó. Tíz ember meghalt és 117 megsérült, amikor felrobbant egy tartálykocsi egy autópályán Kína Zhejiang tartományában.

Korábban arról is írtunk, hogy árokba futott, és felrobbant egy üzemanyag-szállító teherautó az oroszországi Szverdlovszki területen is; a gépkocsi tartályán hét turista utazott, és közülük hárman meghaltak a balesetben.

Öt ember meghalt egy teherautó és egy tartálykocsi ütközése miatt, amit egy tini okozott. A baleset az Illinois-i Teutopolisban történt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!