Szánthó Miklós: A fogadóirodák már inkább Trumpra tesznek

Donaldtrump
Donald Trump egy kampányrendezvényen.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója új bejegyzést osztott meg a Facebook-oldalán az amerikai elnökválasztással kapcsolatos legfrissebb közvélemény-kutatásokról. Eszerint Kamala Harris szűk előnnyel vezet Donald Trump előtt az amerikai elnökválasztási versenyben a csatatérállamokban, ugyanakkor a fogadóirodák már egyértelműen Trump győzelmét várják, hisz ő vezet a nagyobb államokban: 54,9%-44,1% arányban. Bár a közvélemény-kutatások és fogadási esélyek nem garantálnak semmit, az eddigi trendek alapján Trump felzárkózik, míg Harris támogatottsága csökken, ami Magyarország számára is kedvező gazdasági kilátásokat hozhat. Ha lesz Trump, lesz béke, s ez Magyarországnak is jó.
Vágólapra másolva!

A pénzben játszó fogadóirodáknál most már egyértelműen Trumpra tesznek (tehát a rá történő fogadás kevesebb pénzt hoz a fogadó konyhájára): itt a legfrissebb átlagolás szerint Trump 54,9-44,1-re vezet.

A bejegyzés zárásaként Szánthó Miklós ezt írta: 

Harris kopik, Trump jön fel, s ez Magyarországnak jó. Ha lesz Trump, lesz béke, s akkor sokkal biztosabb a magyar gazdaság növekedési pályája is. 

🇺🇸 ❓ Miközben nagyon szoros a verseny Trump és Harris között a közvélemény-kutatásokban, a fogadóirodák már inkább...

Posted by Szánthó Miklós on Tuesday, October 15, 2024

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy a republikánusok még soha nem álltak ilyen jól a választások előtt: a Gallup szerint minden jel a republikánusok győzelmére mutat Amerikában.

Korábban már írtunk arról, hogy Donald Trump újraválasztása az egyetlen remény arra, hogy stabilizálni lehessen a törékeny nemzetközi biztonsági helyzetet, hisz a demokraták elnökjelöltje szerint veszélyes és elfogadhatatlan békét kötni az oroszokkal. Gerhard Schröder is osztja a véleményt, miszerint Oroszország legyőzhetetlen és csak Trump hozhatja el a békét.

Arról is írtunk, hogy újabb hollywoodi sztár támogatja Trumpot: Zachary Levi, a Shazam színésze úgy látja, a republikánusok elnökjelöltje tudja újra naggyá tenni az Egyesült Államokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!