350 ezerért adta el a gyerekét az interneten egy szerencsejáték-függő apa

Vágólapra másolva!
Egy férfi annyira súlyos szerencsejáték-függőségben szenvedett, hogy eladósodott, ezért mindent megtett volna azért, hogy pénzhez jusson. A gyors pénzszerzés reményében eladta a 11 hónapos gyerekét az interneten.
Vágólapra másolva!

Egy anyuka amikor hazaérkezett nem találta a 11 hónapos gyerekét. Kiderült, hogy a gyereket a szerencsejáték-függő férfi eladta az interneten azért, hogy fedezze a tartozásait. A férfi a gyerekkereskedők hirdetését a Facebookon látta, ekkor írt nekik. 

A gyereket 320 ezer forintért adta el a férfi az interneten.

Miután eladta a gyereket hamar felélte ezt a pénzt is, ugyanis ezt is eljátszotta az interneten.  

Az Indonéz Gyermekvédelmi Bizottság azt nyilatkozta, hogy rendkívül aggasztónak tartja, hogy úgy próbált pénzhez jutni, hogy eladta a gyereket.  A kisgyerek megvásárlóit sikerült megtalálni és letartóztatták őket, nyomozás folyik ellenük, hogy egy emberkereskedő hálózat részei. 

A jakartai rendőrfőnők Arya Perdan azt mondja,

 ez az eset nem egyedi Indonéziában, több gyereket is eladtak már interneten 200 ezer és 350 ezer forint közötti összegekért, ezután a gyerekeket Balira szállítják és újra eladják őket.

Indonéziában ezért a bűncselekményért 15 év börtön és 13 millió forint megfizetése a büntetés.  

Fotó: Unsplash

Szerencsejáték függőség miatt elkövetett bűncselekményekről írtunk már korábban, egy orosz férfit fogtak el a rendőrök, miután kiderült, hogy meg akarta mérgezni az anyját és a mostohaapját. Artyom Missyura annyira eladósodott, hogy úgy döntött, hogy csak úgy tudja kifizetni az adósságait, ha megöli az anyját és mostohaapját. A szülők egyre romló egészségügyi állapota miatt, a lakásban kamerákat helyeztek el, hogy kiderítsék mi történik otthon, és kiderült, hogy a férfi valamilyen vegyszert fecskendez az ételekbe. A rendőrség nyomozásba kezdett, mert a fiú nagymamája is rejtélyes okok miatt halt meg korábban.  

Egy nő 14 millió forintot lopott fia sportklubjából, hogy szerencsejáték-függősége miatt. A nő pénztárosként dolgozott a rögbi klubnál, főként felszereléseket rendelt és a számlákat is ő kezelte.  A horvát adóhatóság szerint Horvátországban már minden második embert szerencsejátékozik, a becslések szerint a lakosság csaknem fele rendszeresen tippel egy-egy mérkőzés kimenetelére. 

Egy kutatás szerint a a britek körében az állami lottó a legnépszerűbb szerencsejáték forma, a felnőtt lakosság 44 százaléka szokott lottózni. A leggyorsabb növekedési trendet viszont az online játékgépek és a különböző kaszinó játékok produkálják, melyek sokkal könnyebben okoznak függőséget.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!