Vágólapra másolva!
Az ukrán erők támadást intéztek az Annanyeftyeprodukt üzemanyag- és kenőanyagbázis ellen Oroszország voronyezsi régiójában, a találat következtében az egyik tartályban tűz keletkezett - közölte pénteken az ukrán vezérkar.
Vágólapra másolva!

A közlés szerint a műveletet az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) erői hajtották végre más egységekkel együttműködve. Az okozott kár felmérése még folyamatban van. Az ukrán fegyveres erők drónhadviselésre szakosodott ága arról számolt be, hogy a kelet-ukrajnai luhanszki frontvonalnál megsemmisítették az orosz erők pontonátkelőhelyét, amelyen keresztül a megszállók erősítést és lőszert szállítottak csapataiknak. Az ukrán katonai hírszerzés sajtószolgálata nyilvánosságra hozta, hogy az oroszországi Novoszibirszk városában leégett az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) regionális irodája, miután ismeretlenek gyúlékony keveréket dobtak egy kitört ablakba. 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Putyin legfőbb szövetségese elmondta, mikor lép be a háborúba, ahogy arról is írtunk, hogy komoly figyelmeztetést kapott a NATO új főtitkára Oroszországból.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!