Terror Boszniában, rendőrt késelt halálra egy 15 éves fiú

Vágólapra másolva!
Terrorcselekményként kezelik a boszniai rendőrök elleni késes támadást, amelyet egy 15 éves fiú követett el csütörtök este az északnyugat-boszniai Bosanska Krupa egyik rendőrállomásán - közölte Adnan Beganovic, az érintett kanton rendőrségi szóvivője pénteken. A támadó a közösségi médiában is szélsőséges iszlamista nézeteinek adott hangot, illetve a támadásra utaló üzeneteket találtak a telefonján.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a támadásnak terrorizmusra utaló jelei vannak. A nyomozás majd felderíti az okokat és indítékokat

- tette hozzá.

A 15 éves fiú csütörtök este sétált be Bosanska Krupa egyik rendőrállomására, és 

minden előjel nélkül kést rántott, majd egy rendőrt megölt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. A fiút azonnal elfogták.

Ramo Isak, Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a belügyminisztere közölte, fokozták a biztonsági intézkedéseket a teljes országrészben.

A boszniai ATV nem hivatalos értesülései szerint a fiú radikális iszlám vallási nevelést kapott, apja a vahhábita mozgalom tagja. A beszámoló szerint 

a fiú a közösségi médiában is szélsőséges iszlamista nézeteinek adott hangot, illetve a támadásra utaló üzeneteket találtak a telefonján.

Ma reggel arról is írtunk, hogy egy rendőrségi posztra támadtak csütörtök éjjel iszlamista fegyveresek Pakisztánban, a támadásban tíz rendőr meghalt.

A támadást magára vállalta a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) tálib szélsőséges csoport. Arról is beszámoltunk korábban, hogy októberben két rendőrt meglőttek a litván főváros, Vilnius központjában egy épületben, és agyonlőttek egy ügyvédet, aki az események epicentrumában tartózkodott.

A német rendőrség lelőtt egy férfit júniusban, aki egy Nürnberg közelében lévő vasútállomáson késsel támadt három járőröző rendőrre. Késsel támadt egy őrjöngő afgán migráns a rendőrökre Bécsben is.

Arról is beszámoltunk májusban, hogy határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek Romániában szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak. Az eset az A1-es autópálya Temesvár és Arad közötti szakaszán egy parkolóban történt az 501-es kilométerszelvénynél, ahol az illegális migráció megfékezése érdekében szervezett művelet során 

a rendőrök tetten értek három embercsempészt, akik migránsokat bújtattak el egy teherautó rakterébe.

Amikor a rendőrök őrizetbe akarták venni őket, a három gyanúsított közül az egyik egy éles tárgyat vett elő, amellyel megsebesített két intézkedő rendőrt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!