Lezuhant a Top Gun színészeit felkészítő tesztpilóta - videó

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy légibemutatón Charles Thomas „Chuck” Coleman, aki a 2022-es Top Gun film színészeinek oktatója is volt. A tapasztalt pilóta mögött több mint tízezer órányi repülési dő volt, több száz légibemutatón vett részt a tragédia előtt.
Vágólapra másolva!

A baleset egy új-mexikói légibemutatón történt vasárnap, Coleman éppen egy Extra Flugzeugbau EA300-as kisrepülőgéppel tartott bemutatót, amikor a gépe lezuhant - írta a CBS News. A baleset után a légibemutatót azonnal lefújták. 

Coleman a honlapja szerint Kaliforniából származott, mérnök, műrepülő és tesztpilóta volt, több mint tízezer órányi repülési idővel, több száz légibemutatón  lépett fel a balesetét megelőzően. 

Coleman a 2022-es Top Gun című film szereplőinek oktatója is volt: 

ő készítette fel a aszínészeket az amerikai haditengerészet F-18-as Hornetjeivel való repülésre.

„Szeretnénk mély részvétünket kifejezni Chuck Coleman szeretteinek és rajongóinak” - mondta Las Cruces polgármestere, Eric Enriquez hétfői nyilatkozatában.
A balesetet az új-mexikói állami rendőrség, a Szövetségi Légügyi Hivatal és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal is  vizsgálja.

Hasonló tragédia történt a napokban az amerikai haditengerészet két elismert női pilótájával, ők gyakorlat közben zuhantak le, egyikük sem élte túl a balesetet. Itthon tavaly a börgöndi repülőtéren történt tragédia, amikor egy kisgép apával és fiával a fedélzetén lezuhant. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!