Itt van Putyin bejelentése a világháborúval kapcsolatban

Valgyimir,Putyin,észak-koreai,csapat
Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az orosz elnök kijelentette, hogy Moszkva dolga, hogy észak-koreai csapatok bevetése mellett dönt-e, és ha Ukrajna csatlakozni akar a NATO-hoz, Moszkva úgy járhat el, ahogy akar, hogy biztosítsa saját biztonságát.
Vágólapra másolva!

Putyin nem tagadja, hogy Észak-Korea katonákat küldött Oroszországba. Az orosz elnök kijelentette, hogy Moszkva dolga, hogy észak-koreai csapatok bevetése mellett dönt-e, és ha Ukrajna csatlakozni akar a NATO-hoz, Moszkva úgy járhat el, ahogy akar, hogy biztosítsa saját biztonságát - írja az Al Jazeera.

Valgyimir,Putyin,észak-koreai,csapat
Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP

Vlagyimir Putyin a BRICS-csúcstalálkozót összegző sajtótájékoztatón kiemelte azt is, hogy igazságtalannak tartja a NATO bővítését, egyben felszólította a Nyugatot: semmi értelme nincs fenyegetni Oroszországot. Amint arról korábban írtunk, bekerítettek az oroszok kétezer ukrán katonát a kurszki régióban. Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

Vlagyimir Putyin szerint Volodimir Zelenszkij azért nem hajlandó béketárgyalásokba bocsátkozni, mert ez a hatalmának elvesztésével járna. Moszkva a háború kirobbanása óta készen áll a tárgyalásra, ám Putyin úgy véli, az ukrán elnök számára a béke elfogadása politikai bukást jelentene, hiszen le kellene mondania a teljhatalomról, és választásokat kellene kiírni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!