Kalapáccsal ütötte alvó diáktársait egy fiú

Vágólapra másolva!
Egy 17 éves fiú az egyik angliai iskola diákjaira támadt, miközben azok aludtak. A fiú ütni verni kezdte az alvó társait, majd a tanárára is rátámadt. A rendőrségnek pedig azt állította, hogy nem tehet semmiről, mivel ő csak alva járt és azt hitte zombiapokalipszis van.
Vágólapra másolva!

A 17 éves fiiú tavaly június 9-én, nem sokkal hajnali 1 óra előtt megvárta, amíg a két 15 és 16 éves diáktársa elalszik, a ,tivertoni Blundell iskola kollégiumában. Ezután bement a másik két fiú szobájába és megtámadta őket egy kalapáccsal.

A támadás okozta zajokra a kollégiumban lévő Henry Roffe-Silvester házmester felébredt. A férfi megkereste a zajok forrását, majd bement a fiúk szobájába és meglátta, hogy két diákot kalapáccsal fejbe vertek. Ekkor a férfi kiabálni kezdett és hívta a mentőket, akik kórházba vitték az ágyban fekvő diákokat. 

A két fiúnak koponyatörése lett, valamint megsérültek a bordáik és lépük is. Emelet pedig a támadó a tüdejüket is megszúrta. 

A 17 éves támadó a házmestert is hatszor fejbe ütötte a kalapáccsal. Ezután letartóztatták és három gyilkossági kísérlettel vádolták meg. 

A bíróságon a támadó azt állította, hogy hogy a támadások idején alvajárt, vagyis bűnös gyilkossági kísérletben. 

Majd hozzátette, hogy a kalapácsokat mindig is az ágya mellett tartotta, ugyanis attól félt zombiapokalipszis lesz. 

Az esküdtszék azonban nem hitte el a fiú meséjét, ezért három rendbeli gyilkossági kísérletben bűnösnek találta. 

image

A tárgyalás során, a vádemelő, James Dawes KC elmondta az esküdtszéknek, hogy a fiú egy megszállott gyilkos, aki előre eltervezett mindent és ébren volt a támadáskor. 

Ezzel szemben Roffe-Silvester elmondta, hogy a fiú olyan volt, mintha ez küldetést teljesítene. A támadás után nyugodt volt és leült ez sarokban. Emellett a fiú rokonai is arról beszéltek, hogy csaldjukban gyakran előfordul az alvajárás. 

Mindezek ellenére az ítélethozatalkor Mrs. Cutts bíró azt mondta, hogy a fiú veszélyes, és c

sak egy életfogytiglani börtönbüntetés védheti a közösséget attól, hogy a gyerek ne kövessen el hasonló támadásokat. 

Dave Egan nyomozófelügyelő az ítélethirdetés utáni beszédében azt mondta: 

Ez egy provokáció nélküli támadás volt két iskolás fiú ellen, akik az ágyukban aludtak. A támadások egyszerre voltak brutálisak és vadak, emiatt nincs kétségem afelől, hogy a fiú ölni akart. 

Forrás: DailyMail

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!