Anglia
ÉLŐ
Svájc

Itt van Oroszország megsemmisítő válasza a fenyegetésre

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, orosz-ukrán háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, 2024.05.30.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Nyugat eszkalálja az ukrajnai helyzetet, Oroszország pedig minden szükséges intézkedést megtesz a fenyegetések semlegesítésére - mondta Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ-nak.
Vágólapra másolva!

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a nyugati országok az eszkaláció irányába mozdultak el. Ezért minden szükséges intézkedést megteszünk a magunk részéről, hogy semlegesítsük ezeket a fenyegetéseket” - mondta Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes , kommentálva azokat a találgatásokat, amelyek szerint Kijev a Patriot rakétarendszerek bevetését tervezi Oroszország felett.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.05.10., UkránOroszháború, összefoglaló galéria, összefoglalógaléria
Ukrán katonák lőnek a donbaszi Csasziv Jar irányába.
Fotó: Anadolu via Getty Images/Diego Herrera Carcedo 

„Bármit is szállítanak [a harctérre], kezdve a földi fegyverektől, ezeket a mi vadászgépeink megsemmisítik. Ezúttal is ugyanez fog történni” - mondta Grusko, amikor arra kérték, hogy kommentálja Christian Freuding vezérőrnagy, a német védelmi minisztérium ukrajnai helyzetelemző központjának vezetőjének közelmúltbeli megjegyzését, aki nem zárta ki a Patriot-rendszerek bevetését légi célpontok ellen az orosz égbolton.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azon kijelentését kommentálva, miszerint számos ország soha nem szabott korlátozást a Kijevnek szállított nyugati fegyverek használatára, Grusko azt mondta: „Fokozták a feszültséget. Van egy stratégiájuk, és ezt az utat követik” - írja a TASS.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről