Az amerikai rendőrök agyonlőtték egy gyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
A St. Paul-i rendőrök csütörtökön agyonlőttek egy férfit, aki a rendőrfőnök elmondása szerint egy gyilkosság gyanúsítottja volt. A rendőrök testkamerája be volt kapcsolva az eset idején.
Vágólapra másolva!

Axel Henry, a St. Paul-i rendőrfőnök elmondása szerint egy szerda este elkövetett gyilkosság gyanúsítottjáról kaptak bejelentést csütörtök reggel. A rendőrség azonosított egy gyanús járművet, és képet kapott a sofőrről, ezért kivonultak egy St Paul-i házhoz.

A szomszédok elmondták, hogy épp felkeltek, amikor meghallották a szirénákat, majd egy helikopter landolt az utcán. 

A gyanúsított férfi egy fegyverrel lépett ki a házból, ekkor két rendőr lelőtte.

 A férfit a Hennepin Egészségügyi Központba szállították, ahol meghalt. A megölt férfit a 29 éves Seantrell Murdockként azonosították, aki négy gyerek édesapja volt és munkába indult, amikor a lövöldözés történt. Murdock családtagjai válaszokat remélnek. A Minnesotai Bűnügyi Hivatal vizsgálja a lövöldözést. A rendőrök, akik lelőtték a férfit, igazgatási szabadságon vannak. 

Minden érintett rendőr testkamerája be volt kapcsolva. 

A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy Murdockot korábban, 2014-ben első fokon betöréses lopásért ítélték el, ami miatt nem birtokolhatott legálisan lőfegyvert - írja a CBS.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, nyomravezetői díjat tűztek ki egy négy halálos áldozatot és számos sebesültet követelő alabamai utcai lövöldözés tetteseinek kézre kerítése érdekében. Idén júliusban egy kísértetiesen hasonló eset történt Birminghamben. Akkor szintén négy ember halt meg egy fegyveres támadásban egy szórakozóhelyen. Egy korábbi alabamai lövöldözésnek pedig három ember, köztük egy kisgyerek lett az áldozata.

Korábban megírtuk, hogy egy New Hampshire-i férfi előbb az otthonukban megölte a feleségét, amiről bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök a várost Maine-el összekötő hídon találták meg a férfit, akit végül lelőttek, mert a fegyveréért nyúlt. A kocsijában megtalálták a gyereke holttestét, akit szintén megölt.

Májusban letartóztattak egy georgiai férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte a 23 éves terhes barátnőjét, majd elégette annak maradványait, és a temetőben hagyta. Mindezt azért tette, mert a nő megtudta, hogy nős. 

Tavaly a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Nyírkátán történt brutális gyilkosság. Egy 31 éves helyi férfi megölt egy 34 éves nőt. Az áldozat a férfi gyermekét várta fél éve, de elköltözött tőle, mert rendszeresen ütötte-verte. Az egyik barátjánál lakott, ahova a támadó utánament és a hajánál fogva kirángatta a nőt a házból, végigvezette az utcán, végül az erdőben megtámadta és végzett vele és a magzatával is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!