Rábaközi Andreának szakács az eredeti szakmája, így könnyedén vállalta a Konyhatündér háziasszonyi szerepét, mely a csatorna ismertetője szerint a "modern, elfoglalt háziasszonyoknak szól. Olyanoknak, akik mintafeleségek és -anyák, ráadásul a munkájukban is sikeresek. És persze, pont ezért ritkán vonulnak be a konyhába, akkor viszont nagyon kitesznek magukért."
Rábaközi Andrea gyermekei, Döme és Samu születésekor tért vissza igazán a konyhába. Az egészséges, kímélő ételeket részesíti előnyben, főként csirkét és halat főz a családjának, és rengeteg tésztát. A gyerekek kedvence a rakott csirke.
A műsorban elkészített menüt együtt állítja össze a szerkesztővel - aki a Gasztropuccsból már ismert Dömötör Tamás -, de a receptek nagy részét ő viszi. Főként olyanokat, amelyek a családja, barátai körében már sikert arattak, de olyat is, amit valahol kóstolt, és mindenképpen szeretné kipróbálni.