A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egészségtérkép a talpunkon

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A reflexológia eredete sok alternatív gyógymódhoz hasonlóan valószínűleg az ötezer évvel ezelőtti Kínába vezethető vissza, de találkozhatunk vele egyiptomi sírkamra-ábrázolásokon, valamint inka oltárképeken is, ahol lejegyezték, mely betegségeknél milyen zónákat kell masszírozni. A XX. század elején William Fitzgerald amerikai fül-orr-gégész kezdte újból alkalmazni ezt a gyógymódot - zónaterápia néven. A testet tíz részre osztotta, és a megfelelő pontokra gyakorolt nyomás által ért el gyógyító hatást. Követői később már nem a test zónáin, hanem a lábra összpontosítva dolgoztak.

www.aor.org.uk- A lábfej önmagában is teljes rendszer, megtalálható rajta valamennyi reflexpont - magyarázza Máté József reflexológus. - Ezeken keresztül az emberi test minden egyes részére lehet hatni, a lábfej megfelelő pontjainak ingerlésével távolhatásokat érhetünk el az egész szervezetben - mutat rá a szakember. A talp masszírozásakor a reflexpontokra gyakorolt nyomás ingerületet küld a vele összeköttetésben levő szervek, mirigyek és idegek felé, ami növeli az adott zónához tartozó szerv anyagcseréjét, vér- és nyirokkeringését. A kezelés elősegíti a salakanyagok távozását, oldja az energiablokkokat, a felgyülemlett feszültséget, ily módon mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A körülbelül egyórás masszázs az egész szervezet működésére kiegyenlítő, harmonizáló hatással van.

A refelexpontok érzékenysége árulkodik a betegségről

A reflexológusok szerint betegség akkor lép fel, ha a test energiacsatornái elzáródnak, és az energiablokkok akadályozzák egyik vagy másik terület, szerv működését. Ha egy reflexpont érzékeny, esetleg fáj, az arra utalhat, hogy a hozzá tartozó szervben felborult az egyensúly, vagy beteg. Az érzékenység mellett intő jelek lehetnek még a különböző salakanyag-lerakódások, melyek leggyakrabban a helytelen táplálkozás vagy életmód következményeiként hagynak nyomot talpunkon. Ilyenkor a káros anyagcseretermékek nem tudnak természetes úton távozni a szervezetből, és felhalmozódnak a reflexzónákban. A tapasztalt szakember pusztán ezek kitapintásával meg tudja állapítani a páciens betegségeit, hibásan működő szerveit. A diagnózisban segít, hogy a reflexterület elváltozása mindig arányban van az energiazavar nagyságával, fennállásának időtartamával és az általa okozott szervi elváltozás mértékével.

A brit reflexológusok honlapjahttp://www.aor.org.uk/A test térképe a talponhttp://www.crystalgardenherbs.com/images/Reflexology/Foot1.jpgTalpmasszázs otthonhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=62036&tag=1KönyvajánlatTe mit teszel az egészséged érdekében?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=28780Masszázsról a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szolgaltatasok/kozmetika,_fodraszat/masszazs/

A hatásmechanizmus azonban két irányban működik, a lábat ért káros ingerek ugyanis visszahatnak a szervekre - emeli ki Máté József. Vannak egyperces, kétperces, ötperces zónák, ez azt jelenti, hogy maximum ennyi ideig lehet őket stimulálni. Olyan zóna azonban nincs, aminek a tízórás ingerlés jót tenne, márpedig ha egész nap "talpon vagyunk", a kényelmetlen cipők és a rossz terheltségi viszonyok folyamatos nyomást gyakorolnak bizonyos területekre, és az állandó ingerlés hosszú távon biokémiai elváltozásokhoz vezet a megfelelő szerveknél. A talpon megjelenő bőrkeményedések pontosan a helytelen terheltségek kivetülései: a talp "odanöveszt" egy pajzsot, ami védelmet nyújt az ott levő szerv zónájának. Egy rossz cipő okozta bőrkeményedés tehát nemcsak a talp problémája, de a szervé is.

Mi történik a reflexológusnál?

A kezelés megkezdése előtt első az állapotfelmérés. Ez több helyen számítógépes képalkotó eljárás segítségével történik, amivel nyomon lehet követni, hogy a testsúly a lábnak pontosan melyik felületére gyakorol nyomást. Ezután a páciens leveszi a cipőjét, zokniját, és kényelmesen elhelyezkedik egy hátradönthető székben, amelyben nincs más dolga, mint jelezni, ha a reflexológus érzékeny vagy fájó pontot érint. Ezekből, valamint a látható elváltozásokból (tyúkszem, bőrkeményedés, gombásodás stb.) a szakember következtet a különböző szervek állapotára, majd a kezelendő betegségtől függetlenül mindkét lábon megmasszírozza az összes reflexzónát.

- Erre azért van szükség - magyarázza Máté -, mert minden betegség az egész szervezetet érintő energiamegbomlást jelent, és az egész rendszer egyensúlyának helyreállításához először egy teljes méregtelenítő mechanizmust kell beindítani: ehhez a kiválasztás szervrendszerét, majd az idegi szabályozást végző agyi zónát, a nyirokkeringést, végül az emésztőrendszert kell aktiválni. - A páciens szerepe és felelőssége a gyógyulásban igen nagy, mivel a reflexológus csak segíteni tud, gyógyítani nem - hangsúlyozza a szakember. Az aktív közreműködés azért is elengedhetetlen, mert ha a beteg nem hisz a gyógyulásban, semmilyen gyógymód nem hoz majd tartós javulást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!