A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Szemüveg helyett látásjavító műtét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A refraktív - látáskorrekciós - lézeres eljárások azok számára jelentenek megoldást, akik nem szeretnének vagy valamilyen okból nem tudnak szemüveget, illetve kontaktlencsét hordani. Magyarországon tíz éve végeznek ilyen beavatkozásokat, egyre korszerűbb megoldásokat alkalmazva.
A legelterjedtebb módszerek (PRK, LASEK, LASIK) mindegyike biztonságosan korrigálja a fénytörési hibákat az adott technológia keretekei belül, amennyiben a szakismeret és a megfelelő technikai háttér is rendelkezésre áll.

Az eseményen bemutatott módszerek világviszonylatban is a legkorszerűbb megoldások. Segítségükkel kibővült az érintettek köre, mivel rövidlátásban a kezelés felső dioptria határa -12,0 Dpt, távollátásban +6,0 Dpt, asztigmiás fénytörési hiba kapcsán pedig +/-6,0 D-s eltérés kezelhető biztonságosan e módszerekkel.

A szemészeti diagnosztika és a lézertechnika fejlődése mára átalakította gondolkodásunkat is, mivel már nem beszélhetünk általánosságban "dioptriajavító" lézeres eljárásról, illetve annak eredményéről vagy szövődményéről. A különböző vizsgálati, technikai, matematikai, számítástechnikai eljárások és kezelési algoritmusok használata valamint a vizsgálatot és a kezelést végző szakemberek tudása, tapasztalata is megkülönbözteti az egyes beavatkozásokat és központokat.

2001-ben Európában 523 ezer, a világon megközelítőleg 2 millió refraktív beavatkozást végeztek, aminek 92,3 százaléka a LASIK típusú volt. Ennek oka kézenfekvő, mivel a módszer orvosi szempontból jól tervezhető, pontos, megbízható és minimális kockázattal jár, továbbá számítógép-vezérelt és széles kezelési tartománnyal rendelkezik.
Az érintett páciens szempontjából az eljárás gyors - nem tart tovább 3-5 percnél -, egyszerű, gyakorlatilag fájdalmatlan, és a szemüveg vagy kontaktlencse nélküli élet szabadságát kínálja. A kezelőorvos gyakorlatával, tapasztalatával a LASIK szinte azonnal teljes látásélességet biztosít, a beavatkozást követő gyógyulás fájdalommentes, és az eddig hetekben mérhető lábadozás helyett akár már másnap folytatható a megszokott napi tevékenység.

Az eseményen bemutatott Zyoptix nevű rendszer a lézeres látásélesség-javítás legfejlettebb formája. Segítségével a lézeres szemsebészet biztonságosabbá és egyénre szabottá válik, mivel lehetővé teszi, hogy a sebészek minden egyes páciens szeméről a lehető legtöbb információt kapják meg, és pontos korrekciót végezzenek. A speciális diagnosztikai berendezések által készített hullámfront-elemzés és a térbeli szaruhártyatérkép adatai alapján - a szakorvosi vizsgálatok eredményeinek figyelembevételével - a rendszer központi számítógépe készíti el a lézeres kezelési tervet, ami minden egyes szem esetében teljesen egyedi. Akár egy ujjlenyomat.

A Zyoptix rendszer tovább javítja a LASIK típusú eljárások eredményeit, mivel:
- 15-20 százalékkal kevesebb szövet eltávolításával teszi lehetővé a megfelelő korrekciót,
- a látás gyorsabb helyreállását, gyorsabb gyógyulást eredményez,
- minimalizálja az ismételt kezelések szükségességét,
- széles kezelési zónája révén csökkenti a beavatkozás utáni káprázás lehetőségét.

Mindezeken túl kiemelt jelentősége abban van, hogy lehetővé teszi, a szemészek ne csak a fénytörési hibát korrigálják, hanem a szem vizuális teljesítményét is javítsák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!