A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Testépítés nem csak férfiaknak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fotó: Arany-Média

Ha valaki elhatározza, hogy személyi trénerrel szeretne edzeni, részt vesz egy állapotfelmérésen, amely után képet kap arról, hogy mennyire terhelhető, és egy edzésnaplóban vezeti, melyik napon, melyik izomcsoportot edzette, illetve milyen súlyokat használt. Így tudja nyomon követni fejlődését. Az állapotfelmérés aerob tevékenységekből áll, illetve annak felméréséből, hogy mekkora az a súly, amellyel az adott személy elkezdheti az edzést.

Minden izomcsoport edzése bázisgyakorlatokkal kezdődik, ezek olyan szabadgyakorlatok, amelyek egyelőre még súly nélkül történnek a legelső edzések során. Ez azért fontos, hogy az egyén megtanulja a helyes testtartást, a helyes mozgást, hogy amikor majd súllyal edzenek, helyesen hajtsák végre a gyakorlatokat.

Fotó: Arany-Média

A nők három csoportra oszthatók atekintetben, hogy milyen céllal járnak le konditermekbe edzeni:

Nagyon sokan vannak, akik elsősorban fogyni akarnak, nekik sok aerob munkát kell végezni, tehát sétálás vagy futás a futógépen, taposás, biciklizés, természetesen diétával együtt, illetve súlyzós edzések pici súlyokkal vagy csak a saját testsúllyal, nagy szériaszámos ismétlés; tehát mindenből sokat, pici súllyal.

Vannak, akik izmosodni akarnak, nekik pont az ellentéte hatásos, tehát nagy súlyokkal és kis ismétlésszámmal kell az edzéseket elvégezni.

A harmadik csoport, akik csak jó közérzetet, egyfajta fittséget szeretnének. A személyi edző pszichésen is fontos tényező az edzéseknél. Ha nem járnának külön trénerhez, valószínű, hogy nem is jönnének le. Így azonban az illető tudja, várnak rá. A "neheze" aztán egy vagy másfél óra alatt meg is van.

Hölgyek esetében a kényesebb testtájak (deréktól lefelé) edzése a legnépszerűbb, tehát a külső-belső comb, fenék, láb, de van persze, aki kimondottan azt szeretné, hogy a háta is izmos legyen. Ahhoz, hogy egy átlagos testalkatú egyénen látszani kezdjen a fejlődés, mindenképpen szükséges heti három-négy edzés, ezek általában másfél-két órásak, személyi tréner segítségével is szükséges egy-másfél óra. Általában mindenki lelkes és magától csinálja a gyakorlatokat. Egy hiba csúszhat ebbe az egészbe, mégpedig az, hogy helytelenül csinálják, akkor természetesen korrigálásra van szükség.

Ajánlat:

fitline.hu, ahol további érdekes cikkek találhatók testépítésről, ugyanitt lehet válogatni fitnesztermek közül, és találni edzőpartnert magunknak

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!