A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Erdőben jártunk, gombát szedtünk

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Vargányával párolt borjúborda

Hozzávalók: 60 dkg csontozott borjúborda, 30 dkg vargánya, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 0,5 liter húsleves (kockából), 1,5 dl száraz fehérbor, 1 dl étolaj, ételízesítő, fehérbors

Forrás: Magyar KonyhaA megmosott húst, lecsepegtetjük, majd meghintjük ételízesítővel, őrölt fehérborssal. Kevés hevített olajon lepirítjuk minden oldalát.
Hozzáadjuk a megpucolt, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, tisztított fokhagymát is. Felengedjük kevés húslevessel, majd fóliával letakarva, közép meleg sütőben pároljuk. Közben a vargánya tönkvégeit levágjuk, majd folyó hideg vízben nagyon alaposan megmossuk. Nagyobb darabokra vágjuk. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gombát, felöntjük a fehérborral. Együtt készre pároljuk.
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tálaláskor gombaraguval beborítjuk. Pirított burgonyával körítjük.

Elkészítési idő: 65 perc
Egy adag: 2590 kJ/620 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - egri chardonnay


Rókatál

Hozzávalók: 40 dkg rókagomba, 40 dkg fodros kockatészta, 2 db hegyes zöldpaprika, 1/4 köteg snidling, 3 dkg margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, őrölt gyömbér, ételízesítő

Forrás: Magyar KonyhaA fodros kockatésztát hagyományos módon, enyhén sózott, forrásban levő vízben kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rókagomba tönkvégeit levágjuk, és nagyon alaposan megmossuk. A nagyobb darabokat negyedeljük. Kevés előhevített margarinon lepirítjuk az áttört fokhagymát, a vékonyra felkarikázott zöldpaprikát. Hozzáadjuk az előkészített rókagombát. Ízesítjük kevés ételízesítővel, őrölt gyömbérrel. Felengedjük kevés tejszínnel és puhára pároljuk. Hozzákeverjük a kifőzött tésztát. Tálaláskor meghintjük vágott snidlinggel.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 2020 kJ/480 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - cserszegtomaji chardonnay


Vadász omlett

Forrás: Magyar KonyhaHozzávalók: 10 dkg rókagomba, 10 dkg vargánya, 10 dkg laskagomba, 2 db zöld kaliforniai paprika, 2 db piros kaliforniai paprika, 3 db paradicsom, 12 db tojás, 1/2 köteg újhagyma, 4 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, KNORR Delikát ételízesítő, őrölt fehérbors

A megtisztított, alaposan megmosott és lecsepegtetett gombákat, kaliforniai paprikákat, újhagymát, paradicsomot egyenletes darabokra vágjuk.
Kevés előhevített vajon áttört fokhagymával, Delikát ételízesítővel és kevés őrölt fehérborssal ízesítve lepároljuk. Közben 3 tojásból kemény omlettet sütünk. Ebbe töltjük be az elkészült zöldséges gombaragut. Azonnal, forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1840 kJ/440 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - dörgicsei merlot barrique

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!