Pasztinákpüré és sütőtökturmix

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Pasztinákpüré

A pasztinákot tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábasba tegyük, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sóval ízesítsük, és addig főzzük még meg nem puhul. Szűrjük le, de a főzőlevéből egy keveset tartsunk meg. Adjunk a megfőzött pasztinákhoz vajat, és merülő mixer segítségével pürésítsük, egy keveset a főzőlevéből is adjunk hozzá. Kitűnő körete lehet a grillezett halaknak és a sült pulykának is.

Sütőtökturmix

A megsütött sütőtök húsából tegyünk egy keveset egy üvegkancsóba vagy turmixgépbe. Adjunk hozzá pár csepp mézet vagy barna cukrot, egy csipetnyi fahéjat és gyömbért. Mixeljük alaposan össze, és máris fogyaszthatjuk.



Érdemes a hétvégén beszerezni néhány sütőtököt a piacon, mert jobbnál jobb tökös receptekkel készülünk a következő hétre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!