Birsalmakrémleves

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A meghámozott és kimagozott birsalmákat kisebb darabokra vágjuk. Beletesszük egy fazékba, majd felöntjük vízzel. Cukrot, citromlevet, egy csipetnyi sót, őrölt szegfűszeget és őrölt fahéjat adunk hozzá. Addig főzzük, míg a birsalma meg nem puhul, majd tejszínes habarással besűrítjük. Merülőmixerrel pürésítjük, szitán átpasszírozzuk.

Tippek birsalmához:

- érdemes a birsalmát a sütőben megsütni, sokkal puhább lesz, és az íze is finomabb,
- a megsütött birsalmákat burgonyapürével vagy sütőtők pürével, esetleg répapürével érdemes párosítani, önállóan kissé savanyú,
- ha a birsalma még nem érett, érdemes azért megvásárolni, a konyhánkban vagy a nappaliban hamar megérik, és finom illattal tölti meg a lakást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!