Világbajnok saláták

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Gourmand franciasaláta

Hozzávalók: 1 zacskó fagyasztott franciasaláta-alap, 1 zacskó fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 5 dl tartármártás, 10 dkg csemegeuborka, 2 db alma, 1 szál póréhagyma, 2 db kemény tojás, szűrt citromlé, Knorr Delikát ételízesítő

A zöldségeket enyhén ételízesítős vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A tartármártást kevés szűrt citromlével átízesítjük, lazán összekeverjük a zöldségekkel. Belekeverjük a kisebb kockákra vágott csemegeuborkát és a meghámozott, magháztalanított almákat, a megtisztított, felkarikázott póréhagymát is. Sült csirkeszárnyakkal tálaljuk, keménytojás-karikákkal díszítjük.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 1856 kJ/442 kcal

A CarpaVin italajánlata: Légli Blanc 2000


Ínyenc krumplisaláta

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 2 db paprika, 3 db lilahagyma, 1 db kígyóuborka, 1 szál póréhagyma, 1 db piros színű paprika, 1 dl ecet, 1 dl olaj, Knorr Delikát ételízesítő, őrölt fekete bors, cukor

Az alaposan megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk. A paprikát, kígyóuborkát szintén megmossuk és vékonyabb karikákra vágjuk. Lilahagymát, póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Az ecetet vízzel, kevés olajjal, ételízesítővel, cukorral, őrölt fekete borssal alaposan elkeverjük. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, ráöntjük az ecetes levet. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 1155 kJ/275 kcal

A CarpaVin italajánlata: Szőke Királyleányka 2000

Szegedi hekk saláta

Hozzávalók: 20 dkg főtt hekkfilé, 10 dkg paradicsom, 10 dkg paprika, 1 szál póréhagyma, 2 db fejes saláta, 3 db lilahagyma, fél citrom, fél dl étolaj, csipetnyi Knorr Delikát ételízesítő, őrölt fehér bors.

A főtt hekket kisebb darabokra törjük. A megmosott paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A fejes salátákat alaposan megmossuk és laskákra tépdeljük. A lilahagymát, póréhagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk. Olajból kevés szűrt citromlével, csipetnyi ételízesítővel dresszinget keverünk, a felhasználásig hűtőbe tesszük. Közvetlen tálalás előtt a dresszinggel átkeverjük a nyersanyagokat, s pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!