Az időszámítás előtti első században élt Lucullus római hadvezér híres volt az általa rendezett lakomákról. A legenda szerint házában 12 étkező várta nap mint nap a vendégeket, ahol a kor legízletesebb fogásait tálalták fel.
Az ókori Rómában különös figyelmet szenteltek a gasztronómiai élvezeteknek. Franco Nicastro gasztroarcheológus professzor gyűjtötte össze azt a 350 receptet, amit 2000 évvel ezelőtt alkalmaztak az örök város szakácsai. A mézes fehérbor, az engesztelő fürjtojások, a mezei nyúlfalatkák, a cédrussörbet és a lencseleves etruszk módra csupán néhány az étterem ínycsiklandó kínálatából, ami hűen idézi fel az ókori konyhaművészetet.
A receptek összegyűjtéséhez Nicastro a történelmi forrásokat, a latin nyelű irodalmat, valamint a római konyhaművészetet elsőként rendszerező Marcus Gavius Apicius kulináris értekezéseit kutatta fel.
Az étterem címe: Róma, Via Capo D'Africa, 26.
Ajánlat
Apicius konyhája
Étkezési szokások, receptek a római korból. Étlapon flamingó, vadmalac, polip, datolya és sok méz.
Könyvajánlat
Ókori római szakácskönyv
Fórum: Vágykeltő ételek