Sárgadinnyével töltött csirkemell

Vágólapra másolva!
Még tart a dinnyeszezon, ott sorakoznak a zöldségesnél a jó édes sárgadinnyék. A héten a mézillatú csemegével készült ételek receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kicsontozott csirkemell, só, bors, fél sárgadinnye, egy-két levél friss bazsalikom vagy citromfű, 2 szelet pármai vagy füstölt sonka

A csirkemellet oldalán vágjuk be, majd nyissuk ki mint egy könyvet. Klopfolóval kissé paskoljuk meg. Mindkét oldalát sózzuk, durvára darált borssal ízesítsük.
A hússzelet közepébe egy szelet értett sárgadinnyét tegyünk, majd rá egy-két levél friss bazsalikomot vagy citromfüvet. Göngyöljük fel és tekerjük be pármai jellegű sonkába, vagy baconbe. Tegyük sütőlapra és előmelegített sütőbe 180 fokon, körülbelül 20 percig süssük.

Ha elkészült, ferdén vágjuk kétfelé, majd vágásfelületével felfelé tegyük egy nagy tányérra. Köretként pestós rizssalátát vagy mentás kuszkussalátát tálaljunk hozzá.

Elkészítési ideje: 40 perc
Egy tányér energiaértéke 595 kcal (2490 kJ)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!