Citromos-kakukkfüves pesto

Vágólapra másolva!
Még nem késő a nyár fűszereit üvegekbe zárni, télire eltenni. Csodás fűszerpasztákat tudunk készíteni, amit télen könnyedén tudunk majd felhasználni. Ehhez szakácsunk, Kaldeneker György ad tippeket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál dió, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, só, őrölt bors

A petrezselyemzöldet mossuk meg, majd csepegtessük le. Leveleit tépkedjük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és pépesítsük mártás sűrűségűre. Tegyük csavaros üvegekbe vagy műanyag tárolóedénykébe. Fagyasztószekrényben sokáig eltartható.

Felhasználhatjuk halak fűszerezésére, csirkehúsok pácolására, tészták és mártások ízesítésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!