Mandarinos kukoricakenyér

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokon mandarinnal készült receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók (1 pohár 250 ml): 1 pohár liszt, 1 pohár kukoricaliszt, 4 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 150 g cukor, 2 tojás, 12 dkg olvasztott margarin, 1 pohár tej, 6 db mandarin

Egy keverőtálba tegyük a liszteket, sót, sütőport, majd keverjük össze. Egy másik edénybe üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá az olvasztott margarint, tejet, cukrot és a megtisztított, gerezdjeire szedett mandarinokat. Ezt a keveréket öntsük a másik edénybe, majd jól dolgozzuk össze.
Egy kisebb méretű tepsit (20x20 cm-es) kenjünk ki margarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Ebbe öntsük a tésztánkat, majd előmelegített sütőben kb. 140 fokon süssük 30 percig. Mielőtt kivennénk, fogvájóval ellenőrizzük, hogy valóban átsült-e. Szúrjuk a tésztába, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk abban, hogy elkészült a süteményünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!