Diós linzer

Vágólapra másolva!
Ezen a héten ünnepi aprósütik receptjét mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 20 dkg vaj (ne használjunk margarint!), 3 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél pohár durvára darált dió, 1 és 2/3 pohár liszt, 1 csipet só

A vajat tegyük egy keverőedénybe, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg könnyű, habos nem lesz. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, cukrot, sót, diót és végezetül a lisztet. Öntsük a tésztát egy lisztezett deszkára, majd kezünkkel gyúrjuk jól át. Nyújtsuk ki körülbelül fél centi vastagságúra, és karácsonyi kiszúrókkal különböző figurákat készítsünk belőle. Tegyük a sütiket egy tepsire, majd közepesen meleg sütőben 150 fokon addig süssük, még aranybarna nem lesz.

Ha kihűlt, jól zárható edényben sokáig el tudjuk tárolni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!