Lepedők között
Hozzávalók: 4 cl brandy, 4 cl Cointreau, 4 cl fehér rum, 2 cl citromlé (ízlés szerint lehet kevesebb), 4-6 jégkocka.
A hozzávalókat shakerben alaposan összerázzuk, majd két koktélos pohárba öntjük.
Crimson Royal - egy zsongító pezsgőkoktél
Hozzávalók: 12 evőkanál fagyasztott áfonyalé (hókristály állagú), 6 evőkanál áfonyalikőr, 6 evőkanál narancslikőr, 1 üveg pezsgő.
Díszítéshez: 12 szem áfonya, 6 szelet narancs, tűzőpálcika.
Minden peszgőspohárba tegyünk 2 evőkanál áfonyalevet, 1-1 evőkanál áfonya- és narancslikőrt. Öntsük fel pezsgővel.
A pálcikákra tűzzünk fel egy szem áfonyát, majd egy szelet felébe - S alakban - hajlított narancsot, majd ismét egy szem áfonyát. A pálcikákat ügyesen tegyük az italos poharak szélére.
Bukott angyal
Hozzávalók: 6 cl gin, 4 evőkanál citromlé vagy lime-juice, pár csepp zöld creme de menthe, egy csepp Angostura. Díszítéshez koktélcseresznye.
A hozzávalókat jégkockák társaságában shakerben jól összerázzuk. Öntsük koktélos poharakba, és a poharakat díszítsük koktélcseresznyével.
Pink Rose
Hozzávalók: 2 cl gin, 1 teáskanál grenadine szirup, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál tejszín, 1 tojás fehérje, 3-4 jégkocka.
A hozzávalókat shakerbe tesszük, alaposan összerázzuk, majd koktélos pohárba öntjük.
Vonzódás
Hozzávalók: 1,5 cl skót whisky, 1,5 cl száraz vermut, 1,5 cl édes vermut, 2 csepp Angostura keserű (vagy Orange bitter), 3-4 jégkocka. Díszítéshez: citromhéj vékonyra szelve (csiga alakban), koktélcseresznye.
A hozzávalókat mixerpohárban alaposan összekeverjük. Koktélos pohárba öntjük az italt, a poharat citromhéjjal ás koktélcseresznyével díszítjük. Ezt az ital gyakran készítik Orange bitterrel, ilyenkor a díszítést elhagyják.
A Suttogás nevű koktél ugyanígy készül, csak a keserű hozzávalókat elhagyjuk.
Fehér orosz forrón
Hozzávalók: 2 és fél csésze frissen főzött feketekávé, fél csésze tejszín, fél csésze Kahlua vagy más kávélikőr, negyed csésze vodka. Díszítéshez felvert tejszínhab.
Egy kisebb lábosba öntsük össze a hozzávalókat, és lassú tűzön kevergetve melegítsük, amíg forró nem lesz. Az italt előmelegített bögrékbe öntjük, tejszínhabbal díszítjük.
Éjszaka Velencében
Hozzávalók: 0,5 dl forró feketekávé, 1 cl csokoládészirup vagy likőr, 1 cl Amaretto szirup vagy likőr, 1 cl cseresznyeszirup vagy -likőr, 8-10 cl hideg tej, Amaretto ízesítésű tejszínhab.
A kávét öntsük egy 2,5-3 dl-es pohárba. A szirupokat keverjük el a tejjel, majd adjuk a kávéhoz. A tetejét díszítsük tejszínhabbal.
Ajánlat
Koktélok A-tól Z-ig