Hozzávalók: 500 g ördöghal filé (más néven szerzetes hal), só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 250 ml grapefruit lé, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál friss gyömbér, 1 evőkanál vaj, mentalevél, vadrizs
A halfilét sózzuk és borssal fűszerezzük. Serpenyőben felhevített olívaolajban mindkét oldalát süssük meg pirosra. Vegyük ki a sütőedényből, majd öntsük bele a grapefruit levet. Adjuk hozzá a cukrot, a reszelt gyömbért, sóval és kevéske őrölt borssal ízesítsük, forraljuk 3-4 percig.
Tegyük vissza az edénybe a megsütött halat, morzsoljuk rá a vajat és az egészet jól forraljuk össze. Friss, összetépkedett mentalevéllel szórjuk meg. Tálaljunk hozzá vadrizst.