Hozzávalók személyenként: 1 pohár natúr joghurt, 1 meghámozott narancs, 2,5 dl tej, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál búzacsíra
A narancsok belső fehér ereit vágjuk ki, majd daraboljuk fel. Tegyük a mixerbe. Öntsük rá a tejet és a joghurtot, adjuk hozzá a búzacsírát, ízesítsük mézzel. Turmixoljuk jól össze. Töltsük üvegpoharakba, friss mentalevéllel díszítsük.
Idényjellegű friss gyümölcsökkel is elkészíthetjük. Az aktuális sláger az eper és a málna.
A búzacsíra magas rosttartalmának köszönhetően gyorsítja ez emésztést, segít a salakanyagok eltávolításában, csökkenti a koleszterinszintet, ezen felül értékes B-vitaminokat tartalmaz. Érdemes a reggeli italokba, joghurtba belecsempészni, de használhatjuk főzelékek, gabona fasírtok dúsítására is.