Hozzávalók: 280 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só, 200 g cukor, 4 db tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 dl étolaj, 280 g reszelt sárgarépa, 100 g kókuszreszelék
Tegyük keverőtálba a cukrot, az egész tojásokat, a sót, a reszelt citromhéjat, az olajat és a reszelt sárgarépát. Jól keverjük össze. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Kis adagokban dolgozzuk a tojásos alaphoz.
Vajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába töltsük, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40 percig.
Mielőtt kivennénk, végezzünk sütéspróbát, szúrjunk a tésztába egy hurkapálcát, és ha nem ragad rá a massza, biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk.