A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pestós-zöldséges pizza

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy olaszos receptet mutat be nekünk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 4 evőkanál bazsalikom pesto, 1 db cukkini, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 1 szál sárgarépa, 1 db lilahagyma, 3 evőkanál parmezán sajt, 2 evőkanál olívaolaj, durvára őrölt bors
A pizzatésztához (4 adaghoz): 3 dkg friss élesztő, 3 dkg cukor, 625 ml víz, 3 dkg só, 1 kg liszt

Egy kevéske vizet langyosítsunk fel, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Keverjük össze és várjuk meg míg az élesztő kelni nem kezd.
A lisztet tegyük dagasztó edénybe, adjuk hozzá a kovászt, a sót és a vizet. Jó alaposan dagasszuk össze, ha már elválik az edény falától, kapcsoljuk le a gépet, takarjuk le és tegyük langyos helyre. Várjuk meg, míg kétszeresére növekszik, majd kezünkkel nyomjuk vissza. Ha újra feljött, lisztezett deszkára borítsuk ki, gyúrjuk át, és vágjuk négyfelé.
Ez a mennyiség négy tepsi pizzához elegendő. Az egyes adagokat lefagyaszthatjuk és később felengedés után felhasználhatjuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A pizzatésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki egy centi vastagságúra. Tegyük olajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe. Igazgassuk el, hogy teljesen kitöltse a tepsit. Kenjük meg a pestóval.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felszeletelt zöldségeket. Fűszerezzük őrült borssal, és süssük erős lángon, állandó kevergetés mellett három-négy percig. Ha kissé kihűlt, tegyük a pestóval megkent tészta tetejére. Igazítsuk el, majd szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Forró sütőben 180-190 fokon süssük 15-20 percig.
Szeleteljük fel és fogyasszuk friss zöldsalátával.

Ha a pestóval megkent tésztát zöldségek nélkül sütjük meg, majd kihűlés után felszeleteljük, és újra sütőbe dugjuk pár percre, nagyon finom rágcsálni való kenyeret tudunk készíteni, mely levesek, saláták mellé tálalható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!