Hozzávalók: Fél kiló búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 3.5 dl víz, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj.
Szórjuk a lisztet egy dagasztótálba, adjuk hozzá a szárított élesztőt, cukrot és az olívaolajat. Kis adagokban, dagasztás közben csorgassuk hozzá a langyos vizet, majd elektromos dagasztóval addig keverjük még a tészta az edény falától elválik.
Borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át még egyszer, majd késsel vágjuk tíz egyforma részre. A cipókat kézzel formázzuk kerekre, nyújtófával nyújtsuk két milliméter vastagságú, kerek lapokká.
Tegyük egy sütőpapírral leborított sütőlapra egymás mellé, kelesszük még 15 percig, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 15-20 percig. Ha elkészül várjunk vele még langyosra hűl, majd rakjuk zacskókba, így a pita kenyér nem fog kiszáradni, könnyebb lesz majd megtölteni.