Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli sertéskaraj, darált feketebors, só, 2 evőkanál
vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 szál kakukkfű
A sütőtökpüréhez: 1 db közepes méretű sütőtök, só, fél teáskanál őrölt szerecsendió, 1 evőkanál vaj
A hússzeleteket kissé ütögessük meg klopfolóval, majd csorgassuk meg
olívaolajjal. Fűszerezzük durvára darál borssal, kakukkfűvel és sózzuk
meg. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Vágjuk négyfelé a tököt, vegyük ki a magját, majd tegyük egy tepsire.
Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 35-40 percig.
Kanállal szedjük ki a héjából a tökhúst, még forrón tegyük egy
keverőtálba. Ízesítsük őrölt szerecsendióval, sóval, majd adjuk hozzá a
vajat is. Burgonyatörővel nyomkodjuk jól össze, és habverővel keverjük
habosra.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a
befűszerezett karajszeleteket, majd közepes lángon mindkét oldalát
süssük pirosra.
Egy nagy tányér közepére helyezzünk két szelet megsütött húst, tetejére
kanalazzunk a tökpüréből. Párolt brokkoli rózsákkal tehetjük még színesebbé.