Hozzávalók: 20 dkg búzaliszt, 3 dl tej, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 csipetnyi cukor, 1 teáskanálnyi só, 1 evőkanálnyi vaj, 1 csomag szárított élesztő, 1 maréknyi búzadara.
Szórjuk a kétféle lisztet egy nagy dagasztóedénybe, adjuk hozzá a sót, a cukrot, a szárított élesztőt és a szobahőmérsékletű vajat. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd kis adagokban öntsük hozzá a langyos tejet. Addig kell dagasztani, míg a kenyértészta az edény falától elválik. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, tegyük az edényt langyos helyre, és kelesszük kétszeresére.
Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk egy centi vastagságúra, majd szaggassuk ki nagy pogácsaszaggatóval. Ha nincs, nagy szájú poharat is használhatunk. Tegyük búzadarával meghintett tálcára, és kelessük még 15 percig.
Forrósítsunk fel egy vastag aljú serpenyőt zsiradék nélkül, majd tegyük bele egymás mellé a kiszaggatott muffinokat. Nagyon lassú tűzön süssük mindkét oldalát 7-7 percig.
Forrón tálaljuk!