Hozzávalók:
3 db tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
Üssük a tojások sárgáját egy habüstbe, adjuk hozzá a cukor felét és a vaníliás cukrot. Elektromos habverővel addig keverjük, míg könnyű habos nem lesz, utána egyenként kanalazzuk bele a lisztet, majd keverjük jól össze.
Egy másik edényben verjük kemény habbá a tojások fehérjét a maradék cukorral, majd óvatosan forgassuk a tojássárgás keverékhez.
Kenjünk ki vajjal, majd szórjunk meg liszttel nyolc darab tűzálló pudingformát vagy teáscsészét, majd töltsük háromnegyedig a tésztával (az, hogy hány adagra lesz elegendő a felfújt, természetesen az edények méretétől függ). Előmelegített sütőben süssük 170 fokon 12-15 percig.
Míg a felfújt a sütőben készül, készítsük el a málnaszószt. Tegyünk egy kis tálba 20 dekányi megmosott málnát, adjunk hozzá pár evőkanál porcukrot és pár csepp citromlevet. Villával törjük össze jól, majd finomlyukú szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba.
Ha elkészült a felfújt, tegyük csészével együtt egy nagy tányérra, tetejére csorgassunk a mártásból, porcukorral hintsük meg, és melléje szórjunk a gurulós málnaszemekből.