Sajtos zöldségsteak

Vágólapra másolva!
A következőkben egy igazi  paradoxon, mégpedig a vegetáriánus szték receptjét ismerhetjük meg, Kaldeneker György tolmácsolásában.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db közepes méretű padlizsán, 1 db cukkíni, 4 evőkanál bazsalikom pesto, 15 dkg cheddar sajt, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 1 db paradicsom, darált bors, 1-1 ág friss oreganó és rozmaring, 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Szeleteljük fel a padlizsánt és a cukkínit hosszában, körülbelül fél centis szeletekre, majd kenjük be olívaolajjal és daráljunk rá borsot, ízlés szerint.

Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajat, és süssük meg benne a padlizsán és cukkíni szeleteket. A színes paprikákat tegyük egy sütőlapra, tegyük be a forró sütőbe és 170 fokon addig süssük, míg a héja barnulni kezd.
Vegyük ki a sütőből, várjunk vele míg kihűl, majd húzzuk le a megsült bőrét és szedjük négyfelé.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kenjünk ki olívaolajjal egy tűzálló tálat és kezdjük el rétegezni a megsütött zöldségeket. Az edény aljára kerüljön a padlizsán, utána egy réteg sült cukkíni, majd egy réteg sült paprika. Ezután a sajtszelet következik, majd tépkedjünk rá egy keveset a friss fűszerlevelekből és kenjünk rá egy evőkanálnyi a pestót - s ezután újra egy szelet padlizsán következik.
Végül szeletelt paradicsommal befedjük, pestóval bekenjük, és friss fűszernövényekkel megszórjuk.

Tálalás előtt előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 10 percig sütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!