Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta, 20 dkg zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, só, darált bors, 1 zöldségleves kocka, 3 közepes méretű burgonya, őrölt szerecsendió, 1 dl tejszín
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Tegyük hozzá a kis darabokra felvágott kelkáposztát, a zellergumót és a felkockázott burgonyát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Fűszerezzük kevés őrölt szerecsendióval, darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával. Közepes lángon főzzük körülbelül 15 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is.
Forraljuk jól össze, és botmixerrel pürésítsük. Nem szükséges teljesen pépesíteni, nem baj ha maradnak benne darabkák.
Tálaljuk levesestányérokba vagy csészékbe, mellé egy-egy szelet barnakenyeret kínáljunk.