Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac, 3-4 db csemege uborka, 2 szál újhagyma, 2 db keményre főzött tojás, 1 evőkanál majonéz, 1 evőkanál joghurt, só, darált bors, pár csepp citromlé, friss kapor, vagy petrezselyem zöldje.
Elkészítése:
Vágjuk fel vékony, körülbelül egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemege uborkát. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a felkarikázott csemegeuborkát, és nagyobb darabokra feldarabolt kemény tojást is. Kanalazzuk rá a majonézt és a joghurtot, majd pár csepp citromlével, sóval és darált borssal, friss kaporral vagy petrezselyem zöldjével ízesítsük. Keverjük óvatosan össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
A vendégek érkezésekor pirítsunk meg félbarna kenyereket, majd kenjük meg bőven a lazacos krémmel, tetejére kanalazhatunk kaviárt. Pitára kenve is nagyon finom.
Elkészíthetjük füstölt pisztránggal, makrélával vagy akár tonhalkonzervvel is.