Hozzávalók:
4 tortilla lepény, 2 egész csirkemell, 2 teáskanál mexikói fűszerkeverék, 1 cukkini, 1 szál sárgarépa, 1 fej lilahagyma, 2 szál angolzeller, 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál olívaolaj, só, darált bors
Elkészítése:
Csorgassuk meg a kicsontozott csirkemelleket olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a mexikói fűszerkeverékkel. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett húst. Mindkét oldalát süssük két-két percig, utána tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük még további 10 percig.
Egy másik nagy serpenyőben forrósítsunk fel ismét egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a vékony szeletekre felvágott zöldségeket. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, daráljunk rá borsot, és erős lángon, állandóan kevergetve süssük öt percig.
Kenjünk meg majonézzel vékonyan egy tortillát, majd közepére tegyünk a megsütött zöldségekből. Tetejére halmozzunk a megsütött és csíkokra felvágott csirkéből.
Göngyöljük fel, majd éles késsel vágjuk ferdén kétfelé. Tálaljuk nagy tányérra, mellé ujjnyi csíkokra feldarabolt zöldséget és céklalekvárt is tálalhatunk.