Hozzávalók:
A polentához: 20 dkg kukoricadara, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, darált bors.
A gombaraguhoz: 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 40 dkg vegyes gomba, 1 db paradicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje, fél evőkanálnyi étkezési keményítő, só, darált bors, 3 szál újhagyma, parmezán sajt
Elkészítése:
Először a kukoricakását készítsük el. Forraljunk fel egy liter, sóval ízesített vizet egy lábasban. Csorgassuk bele az olívaolajat, majd ha felforrt, vékony sugárban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a kukoricadarát.
Kis lángon, kevergetés közben főzzük tíz percig, majd ha elkészült, kevés darált borssal fűszerezzük.
Kenjünk ki olívaolajjal két kisebb tűzálló sütőedényt, majd öntsük bele a kész és még forró polentát. Hagyjuk hűlni, majd bevizezett evőkanállal mélyítsük be a közepét.
A raguhoz vágjuk falatnyi darabokra a megmosott gombákat. Forrósítsunk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele az összevágott fokhagymát, majd pároljuk rövid ideig.
Adjuk hozzá a gombadarabokat, ízesítsük sóval, darált borssal és közepes lángon pároljuk öt percig.
Hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be a párolólevet, majd fűszerezzük összevágott petrezselyemzölddel és felkarikázott újhagymával.
Adjuk hozzá a kis kockákra összevágott paradicsomot is, és azonnal vegyük le a tűzről.
Kanalazzuk a puliszka tetejére, reszeljünk vagy forgácsoljunk rá parmezán sajtot, majd fogyasztás előtt a forró sütőben, 160 fokon, 10-15 perc alatt pirítsuk meg.