Zöldpaprikás pulykaragu

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell filé, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db húsos zöldpaprika, 1 db savanyított zöldpaprika, 1 csokor korianderlevél, fél kávéskanál őrölt koriandermag, 1 maréknyi mélyhűtött zöldborsó, fél citrom leve, só, darált bors

Elkészítése:
Csorgassuk egy lábasba az olívaolajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát.

Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, és utána tegyük hozzá az ujjnyi csíkokra felvágott pulykahúst. Fűszerezzük darált borssal, őrölt koriandermaggal, összevágott korianderlevéllel, és ízesítsük sóval.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Közepes lángon, fedő nélkül addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi. Öntsünk alá félpohárnyi vizet, fedjük le, és addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz.

Utána tegyük bele a felcsíkozott zöldpaprikát, a zöldborsót és a savanyított paprikadarabokat is. Pároljuk még további öt percig, majd sűrítsük be a párolólevét kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel.

Pár csepp citromlével és frissen összevágott korianderlevéllel tegyük még pikánsabbá. Puliszkával tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!