Hozzávalók:
35 dkg búzaliszt, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 2,5 dl langyos víz, 3 evőkanál bazsalikom pesto, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot, két evőkanál olívaolajat és a szárított élesztőt egy dagasztóedénybe. Kapcsoljuk be a dagasztó keverőt, majd kis adagokba csorgassuk hozzá a langyos vizet. Alacsony fordulaton tíz percig dagasszuk, még a tészta az edény falától elválik. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyre téve kelesszük kétszeresére.
Ha megkelt, borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd osszuk kétfelé.
Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, kenjük meg kevés olívaolajjal, majd a bazsalikomos pestóval. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, majd hajtsuk egymásra, úgy hogy a tészta mindenhol érintkezzen.
Vágjuk az összehajtott kenyértésztát egy centis csíkokra, majd egyenként tekerjük meg spirálisan. Tegyük a megtekert tésztát sütőlapra, kelesszük még tíz percig, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon 15-20 perc alatt süssük ropogós pirosra.
Vendégváró rágcsálóként, salátákhoz, vagy levesek mellé kínáljuk.
A kenyértekercset összehajtás előtt megszórhatjuk darált dióval is.