Hozzávalók:
80 dkg fekete kagyló, 30 dkg száraz tészta, 4 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál extraszűz olívaolaj, 2 szál újhagyma, pár csepp erős paprika szósz, vagy pár karika erős paprika, só, darált bors
Elkészítése:
A friss kagylót mossuk meg alaposan hideg vízzel, az esetleges kinyílt példányokat dobjuk el. Tiszta szivaccsal a külső héját alaposan dörzsöljük át, majd öblítsük le újra hideg vízzel.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőbe vagy lábasba, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát. Hevítsük addig míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paradicsomot. Öntsük rá a megmosott kagylókat, fűszerezzük erős paprikával, darált borssal, felkarikázott újhagymával, majd fedjük le egy fedővel.
Közepes lángon, néhányszor megkevergetve pároljuk öt-hat percig, majd keverjük hozzá a kifőzött tésztát. Jó alaposan forrósítsuk össze, és azonnal tálaljuk tányérokba.