Hozzávalók:
10 dkg üvegtészta, 10 dkg szójacsíra, 2 szál újhagyma, 2 evőkanál miso paszta (ázsiai élelmiszereket árusító boltban beszerezhető), 1 csomag tofu, 10 dkg shiitake gomba, 1 diónyi friss gyömbér, 2 maréknyi bébispenót-levél, darált bors, 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Vágjuk ötcentis darabokra a száraz tésztát, majd dobjuk forró vízbe. Hagyjuk benne pár percig, addig míg a tészta puha nem lesz. Utána szűrjük le egy szitán és öblítsük le hideg vízzel.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy kisebb fazékban, tegyük hozzá a vékony csíkokra felmetélt gyömbért és az újhagymát. Pár perc párolás után tegyük hozzá a megmosott gombát - nem szükséges összevágni, csak az extra nagy fejeket vágjuk kétfelé. Daráljunk rá borsot, és dinszteljük rövid ideig.
Öntsük fel másfél liter vízzel, forraljuk fel, majd egy kis tálban keverjük simára egy kanálnyi levessel a miso pasztát. Öntsük a leveshez, tegyük bele a szójacsírát, a felkockázott tofut, és a spenótleveleket.
Egy-két perc főzés után tegyük hozzá a kifőzött tésztát, és azonnal, forrón tálaljuk leveses tálkákba. Vigyázzunk, a tésztát csak a tálalás előtt tegyük a leveshez, mert ha túl sokáig van benne, könnyen elázik.