Korrektorral a szépséghibák ellen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Garával!



Általában véve a szárazabb korrektorok jobban megmaradnak a bőrön. A sárgás alapú színek a piros foltok és a szem körüli kék karikák elfedésére a legalkalmasabbak. Ha alapozó nélkül használjuk, akkor pontosan olyan színűt válasszunk, mint az arcbőrünk színe. Amennyiben alapozóval együtt használjuk, akkor egy árnyalattal világosabbat válasszunk.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
Sminkelés előtt enyhén karikás szemekkelAz alapozónál egy árnyalattal világosabb korrektort használtunk a karikák elfedésére


A korrektorok fajtái

Ceruza korrektor - pontosan olyan, mintha rúzs lenne, így könnyen felvihető a problémás pontra csak később kell eldolgozni.

Kompakt korrektor - lehet por és krémes. Amennyiben tartóban van majdnem mindig krémes. Ujjal vagy ecsettel vihető fel az arcra.

Rúzs korrektor - krémes állagú. Tegyen egy keveset az ujjaira és nyomja rá az arcra.

Szempillafesték formában kapható korrektor - vékonyabban vihető fel, mint a ceruza korrektor. Az applikátor segítségével tegyen egy keveset közvetlenül a problémás részre, azután dolgozza el.

Táskák és duzzadt részek a szem alatt

Az álcázás művészetehttp://www.shape.hu/CIKKEK/oktober/alapozok/alapozok.htmA vakolatok kora lejárt, ma már valóban léteznek leheletfinom alapozók. A sminkelés a lehető legtökéletesebb minőségű arcbőr létrehozásával kezdődik.Fashion.hu - Smink tanodahttp://www.fashion.hu/magazin.php?hidplusz=447&rovat=3Smink mester CD-ROMhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=30208%26tag=1További linkek a sminkelésrőlhttp://vizsla.origo.hu/static/szolgaltatasok/kozmetika,_fodraszat/kozmetika/smink/

A szivacs ferde végével vagy fültisztító tamponnal vigye fel a korrektort. Ha az arc alapozásához a legvilágosabb árnyalatot használta, akkor be kell szereznie egy ennél kicsit világosabb korrektort.

- Tegyen a táskákra világosabb korrektort. A duzzadt rész oldalán árnyékot láthat, vigye fel ide is a világosabb színt, így kiegyenlíti az árnyékot, és finoman dolgozza el.
- Ne tegyen világosabb színt a duzzadt rész tetejére. A duzzadt részt ugyanis árnyékolni kell, nem szabad világos színnel kiemelni.

A duzzadt rész árnyékolásához tegye a következőt:

Ha az arc alapozásához a legvilágosabb árnyalatot használta, akkor be kell szereznie egy ennél kicsit sötétebb korrektort.
- A sötétebb színű korrektort csak a duzzadt rész tetejére vigye fel (használja a szivacs hegyét vagy fültisztító tampont), és vékonyan vigye fel.
- Finoman dolgozza el végig a szem alatt, majd vékony púderréteggel fixálja a korrektort.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről