Az egészséges arcszín sminkje

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Lyn de Gara

A pirosító árnyalatának kiválasztása

Nagyon fontos, hogy a pirosító színének megválasztásakor a mi saját természetes piros arcszínünket vegyük alapul. Egy kicsit csipkedjük meg arccsontunkat, és rögtön nyilvánvaló lesz, hogy milyen színt kell választanunk. Ne válasszunk túl világosat, de túl sötétet sem. Fontosabb, hogy a pirosítóval az arcszínt egészítsük ki, és ne a rúzs színét. De egyáltalán nem probléma, ha a rúzs és a pirosító színe ugyanahhoz a színcsaládhoz tartozik.

Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Gara személyre szóló programjával!


A hosszúkás arc pirosítása

A sminkelés művészetehttp://www.gyongy.hu/main.php?cikk=2721&pos=1_1_12Az átlagos nő szép lehet, a szép pedig gyönyörű, ha ismeri a jó sminkelés minden csínját-bínját.Őszi sminkdivat: a természetességhttp://www.fitline.hu/szepseg/smink.htmSminkelésről a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szolgaltatasok/kozmetika,_fodraszat/kozmetika/smink/

A pirosítás szolgálhat kontúrként, kiemelhet, vagy egyszerre mindkét funkciót betöltheti. Minden azon múlik, hogy hogyan visszük fel.

- Használja a pirosító mindkét árnyalatát, hogy szélesebbé tegye az arcot.
- Szívja be az arcbőrt úgy, hogy kirajzolódjanak a pofacsontok, és alattuk gödör legyen. Ez az a hely, ahová a pirosító legsötétebb árnyalatát kell felvinnie.
- Használjon púderecsetet, a gödör vonalába vigye fel a legsötétebb színt "C" alakban a halántékig finoman felfelé eldolgozva, de ne vigyen fel pirosítót a szemöldök vonala fölé.
- Az arccsontokon használjon világosabb árnyalatú pirosítót, de ne vigye fel túl magasan, ne menjen fel egészen a szem alatti világosabb részhez, mert a szem duzzadtnak tűnhet.
- Mosolyogjon, miközben felviszi a világosabb árnyalatot az arccsont elülső részére.
- Próbaképpen tegyen egy kis pirosítót az orr hegyére, mintha lesült volna egy picit a napon.
- Ha egy kevés pirosítót tesz a homlokra és az állra, akkor az arc nem lesz annyira hosszúkás.

Forrás: Lyn de Gara
A széles arc pirosítása

Az első három lépés megegyezik a hosszúkás arc pirosításával:
- Használja a pirosító mindkét árnyalatát, hogy szélesebbé tegye az arcot.
- Szívja be az arcbőrt úgy, hogy kirajzolódjanak a pofacsontok, és alattuk gödör legyen. Ez az a hely, ahová a pirosító legsötétebb árnyalatát kell felvinnie.
- Használjon púderecsetet, a gödör vonalába vigye fel a legsötétebb színt "C" alakban a halántékig finoman felfelé eldolgozva.

A továbbiakban viszont már másképp kell eljárnunk:
- Ne használjon pirosítót a szem vonala fölött az arc oldalán.
- Használjon világosabb színt az arccsont felső részén, dolgozza össze a sötétebb színárnyalattal.
- Használjon világosabb színt a legsötétebb pirosító színárnyalat alatti részen, hogy vékonyabbá tegye az arcot.
- Mosolyogjon, eközben vigyen fel világosabb árnyalatot az arccsont elülső részére.
- A világosabb árnyalattal finoman menjen végig állcsúcson is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről