Csak a pénztárcám kell neki

Vágólapra másolva!
A Facér Csajszitól nem csak arra kaphatsz választ, hogy min tudnak a nők folyamatosan agyalni és miért érzed sokszor úgy, hogy egy gondolattal mindig előtted járnak. Az ő jóvoltából néhány szakmai titkukra is fény derül.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Csajszi!

Ötven körüli, "jó egzisztenciájú", elvált ember vagyok, három gyermekemről gondoskodom, úgy vélem, korrekt módon. Másfél éve jöttem össze egy gyermekeit (2) egyedül nevelő, magamkorú hölggyel. Minden szép, minden jó, de... Mivel rosszabb anyagi helyzetben van, mint én, időnként én fizetem a hétvégi bevásárlásokat, elviszem üdülni, adok pénzt fodrászra, stb. Ez mára kézenfekvő lett a hölgynek, számomra pedig már túl sok.

Tudom, hogy én rontottam el, amikor először fizettem helyette. Kérdésem: Ha most drasztikusan leállítom, illetve korlátozom a "fejést", azt hogyan éli meg egy nő? Milyen módszerrrel lehet ez hatékony, illetve célravezető? Elveszíteni nem szeretném, de azt sem akarom, hogy a pénztárcám uralja a kapcsolatunkat.

Van egy jópofa mondés a sikeres férfi és a sikeres nő fogalmáról. Sikeres az a férfi, aki bír annyit keresni, amennyit a nője el bír költeni, sikeres az a nő, aki talál ilyen pasit. Kezdem magam "sikertelen" férfinek érezni, de így ő is átesik a "sikertelen" kategóriába.

Hogyan tudom megmenteni a kapcsolatunkat és a pénztárcámat egyaránt?

Kedves Zsozsi,

igazad van: elrontottad. Valószínűleg nehezen fogja viselni, ha az apanázst drasztikusan visszaszorítod. Mielőtt azonban lépnél, elgondolkodnék a helyedben, hogy vajon ő mennyire akarna téged a pénztárcád nélkül.

Nem feltételezem róla, hogy csak ezért van veled, de nem ártana tisztázni a helyzetet. Bár előre leszögezem, soha nem fogja azt a mondatot kiejteni a száján, hogy igen, csak a pénzedért vagyok veled. Figyeld őt, és figyeld a kapcsolatotokat. Hogyan reagál akkor, amikor nem szóród a pénzt. Menjetek sétálni, olvassatok, vagy csak időzzetek egymás társaságában, hangsúlyozom: pénzköltés nélkül. Egy fagyi, egy kávé az ő pénztárcáját sem terhelheti meg...

Ha hangot ad nemtetszésének, akkor el lehet indítani ebben a témában a kommunikációt, mivel azonban az a cél, hogy együtt maradjatok, finoman és ügyesen kell alakítanod a beszélgetés fonalát. Jegyezd meg, hogy néha neked is jól esne egy kis figyelmesség, beszélj arról, hogy most egy kicsit kiürült a zsebed és nem tudsz annyit költeni, amennyit szeretnél. Érezd és nézd a reakcióját. Abból sok minden kiderül. Lehet, hogy csak arról van szó, hogy nagyon jó érzés neki nőnek lenni melletted és érezni, hogy támogatod. Talán nem vette észre, hogy túlságosan hangsúlyos lett az, hogy mindent te fizetsz. Ha viszont hisztizni kezd, vagy neked nem tetsző módon reagál, drasztikusabb beavatkozások is jöhetnek.
Kívánom, hogy ne így legyen.

Csókollak:
a Facér Csajszi

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!