Keressük álmaid munkáját!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ha meg akarod találni, melyik az a foglalkozás, ami leginkább illik hozzád, akkor pontosan körvonalazni kell azokat a dolgokat, amelyeket mindig élvezettel csinálsz. A pszichológusok szerint azok az emberek, akik leginkább meg vannak elégedve az életükkel, azok érdeklődési köre és életvitele összhangban van a mindennapi munkájukkal.

Forrás: --Miben vagy jó?

Ha kitöltöd ezeket a teszteket, és a hat teszt közül kiválasztod azt a kettőt, amelyikben a legmagasabb pontszámokat elérted, akkor már lesz egy kiindulópont előtted, melyek azok foglalkozások, amelyben kiteljesítheted magad.

1. Szervezőkészség
2. Ötletesség
3. Szociális érzékenység
4. Kézügyesség
5. Kreativitás
6. Vállalkozó szellem

Amit a megoldások jelentenek

Mindenkinek különböző érdeklődési köre van, ez természetes. Nem kell megijedni, ha totálisan egymásnak ellentmondó dolgok jönnek ki a teszt során.

Először is, egyenlő pontok esetén fel kell állítani magadban egy fontossági sorrendet: döntsd el, számodra melyek a leginkább és kevésbé fontos képességek, mi az, amit muszáj kamatoztatni a munkád során, és mi az, amit csak szeretnél.

Karriertanácsok az Üzleti Negyedben/uzletinegyed/allas-karrier/karriertanacsok/index.html

Ezenkívül nem csak az a fontos, hogy mi érdekel, hanem az, hogy mihez van tehetséged. Ha például a kézügyesség és a vállalkozó szellem az, ami egyenlő pontértékben vezet, akkor még nem biztos, neked mindenképpen üzletemberré kell válnod.

A legfontosabb, hogy légy bátor, és ne olyan munkát válassz, amit eddig is csináltál, és belefásultál, hanem merj változtatni és újítani - hogy kiélhesd eddig rejtetten megbújó képességeidet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!