A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Túlélési tanácsadás elvált férfiaknak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Nem véletlen, hogy elsőként Portugáliában született meg ilyen honlap: a portugál férfiak általában a szüleiknél laknak egészen nősülésük napjáig, még akkor is, ha arra csak harmincévesen kerül sor. Addig pedig rendszerint anyjuk vezeti körülöttük a háztartást.

Nősülés után aztán a portugál férfiak a hagyományos szerepek szerint "osztják szét" a házimunkát: az a nők dolga. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ez a tradicionális munkamegosztás sokkal jellemzőbb Portugáliában, mint az Európai Unió más országaiban.

Csakhogy Portugáliában is megugrott a válások száma, és férfiak ezrei kénytelenek szembesülni a vasaló és a konyha ellenséges viselkedésével.

A Vida-On nevű új portálra tehát szükségük lehet az exférjeknek, hogy kitisztíthassák a makacs foltot, vagy megtudják, mivel is kell a kádat kisúrolni. Naponta több mint ezer látogatója van a honlapnak, amelyet június végén indítottak útjára - büszkélkedik Jorge Oliveira, az egyik alapító. Sokan kérnek abból a hírlevélből is, amely postán egyenesen házhoz szállítja a tanácsokat.

A honlap leglátogatottabb része a konyháról szóló fejezet, amely a mindennapokra, de különleges alkalmakra szóló recepteket is kínál. Nem maradunk tanácstalanok a szépség és egészség, valamint az egyedülálló férfiaknak szóló szabadidős programok terén sem. "Ezekkel rendszerint nem foglalkoznak a férfimagazinok, míg a nőknek szóló lapokban hosszú oldalak szólnak ilyesmikről" - magyarázza Jorge Oliveira.

Tavaly 27 960 válást mondtak ki Portugáliában, az azt megelőző évinél 46,8 százalékkal többet, 1993 és 2002 között pedig 128 százalékkal nőtt a válások száma, így Portugáliában ma már minden ezer lakosra 2,7 válás jut, ami a legmagasabb arányok közé tartozik az Európai Unióban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!