A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Francia nyerte idén a füllentés királya címet

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

www.moncrabeau.org


A trón, ahol hazudni kell


Az 50 év körüli új király másik 12 jelölttel mérkőzött meg a Füllentők Fesztiválján, melyen mindegyiküknek fel kellett ülnie egy kőtrónusra, ami a hagyomány szerint a XVIII. századból származik, majd ott beszélték el történeteiket. A jelöltek szintre bármiről beszélhetnek, ám néhány témát a szabályzat szigorúan tilt: nem lehet a téma szex, politika, sem vallás. A szervezők ezzel azt szeretnék elérni, hogy a fesztivál mentes legyen ellenségeskedéstől és rossz ízléstől. Csak az őszinte jókedv és a humor uralkodhat.

Maurice Caudoin elbeszélte, hogy kőtrónt körülvevő kőfal tulajdonképp a jeruzsálemi Siratófal egy része, amit a hetedik keresztes hadjárat katonái vittek Moncrabeau-ba. Az akadémia negyven tagja sóban méri ítéletét. Mindegyik zsűritag 1 és 10 kanál só között értékeli a történetet, amit egy zsákba szórnak. Akinek a legnehezebb lesz a zsákja, az viselheti egy éven keresztül a "minden valóság legnagyobb elferdítőjének koronáját", ezenkívül neki ítélik a jogot, hogy bármikor, bárhol büntetlenül füllenthet.

Moncrabeau honlapjahttp://www.moncrabeau.org/Hazugságvizsgáló könyvhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=20784%26tag=1

A címnek azonban vannak árnyoldalai is. A tavalyi király, Günther Clasen elmesélte, hogy rettenetes évet tud maga mögött, ugyanis felesége egyetlen szavának sem volt hajlandó hitelt adni, ami megkeserítette kapcsolatukat. Persze lehet, hogy ez a történet is csak a mester tréfája.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!