Dustin Hoffman a hollywoodi filmgyártást kritizálja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A színész a torontói filmfesztiválon nyilatkozott ilyen elítélően, ahol azért vett részt, hogy új filmjét, a Moonlight Mile-t népszerűsítse. A filmet hétfő este mutatták be. Hoffman a hollywoodi filmeket az országút menti McDonald's gyorséttermekhez hasonlította: csakis azért megy be oda az ember, mert pontosan tudja, hogy mit fog kapni.

"Ha manapság filmet akarsz csinálni, nekik már konkrét elképzelésük van a korábban ott készült filmek alapján" - mondta Hoffman a riportereknek. "Amikor a pályámat kezdtem, a nézőközönség olyan alkotásokat akart, amik nem hagyatkoztak rá korábbi művekre. A helyzet most megváltozott, legalábbis a filmkészítők szempontjából. Azt az érzést akarják elérni, hogy a néző úgy érezze, ezt már látta valahol, és ezért nézze meg újra.

Moonlight Mile a webenhttp://www.rottentomatoes.com/m/MoonlightMile-1116142/preview.phpDustin Hoffman-képgalériahttp://www.starpulse.com/Actors/Hoffman,_Dustin/Susan Sarandon-honlaphttp://www.chrisbaker.co.uk/

A filmfesztiválok azért fontosak, mivel lehetővé teszik, hogy a közönség úgy találkozhasson filmekkel - mint például a Moonlight Mile-lal -, hogy a találkozást nem határozzák meg a hollywoodi stúdiókban ülő filmkészítők előítéletei."

A Moonlight Mile egy fiatalemberről szól, aki a menyasszonya halála után ellátogat az elhunyt lány szüleihez, és segít feldolgozni nekik a halálesetet. A szülőket Dustin Hoffman és Susan Sarandon játsszák, a fiatalember szerepét pedig Jake Gyllenhaal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről