Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Valentin-napi tárlat a Mezőgazdasági Múzeumban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az immár hagyománnyá lett Valentin-napi virágkötészeti kiállítást az idén Maszkok és Rétegek címmel rendezik meg. A vasárnapig tartó tárlaton az ország különféle részeiről érkező virágkötők mutatják be alkotásaikat.

A rendezvény ideje alatt az intézmény első emeletén felállított színpadon bonsai-, orchidea-, bromélia- és kaktuszbemutatót tartanak, s az érdeklődők ingyenes szaktanácsadást is igényelhetnek.

Valentin-napi játék

Csak egy e-mailt kell írnod, és lehet, hogy te leszel az egyik szerencsés, akinek kedvesét Valentin-csokorral vagy plüssmacival lepjük meg február 14-én.

Az ugyancsak pénteken nyíló Ásó, kapa, nagyharang című kiállítás a menyasszonyi csokrok változásait mutatja be az 1900-as évek elejétől napjainkig.
A tárlat - amellett, hogy a városi és a vidéki virágkultusz fejlődését követi nyomon - áttekinti a csokrok formáit, s a csokorba kötött virágok koronkénti változásait is. A fotóillusztrációkkal és eredeti menyasszonyi csokrokkal kiegészített kiállítás március 24-ig tekinthető meg.

A háromnapos rendezvényt a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár) közösen szervezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről