450 nő vetkőzött le egy állomáson

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A több száz önként jelentkező hölgy, miután megérkezett a Grand Central csarnokába, levetette ruháját, és meztelenül különféle alakzatokat vett föl, amelyek utcákat, épületeket és városi látképeket imitáltak. A vasútállomás épülete a munka alatt zárva tartott. Spencer Tunick, az élő szobor alkotója elmondta: - A legszebb embereket a legszebb épületbe akartam hozni.
Tunick az egyik lépcsőházból fotózta művét, és hangosbeszélőn keresztül irányította az embereket. A nők háromszögeket és négyszögeket formáltak a földön testükkel.

Forrás: Hölgyfórum


- Szeretem a művészetét, és szerintem elképesztő dolgot művel. Valami mást, valami újat - mondta az egyik résztvevő, a harmincéves Anna Springer ingatlanügynök.
Tunick, a New York-i származású művész meztelen testekből összeállított installációival vált híressé. A résztvevőket, akikkel a világ különböző nagyvárosaiban dolgozott együtt, egy-egy művéhez toborozza. Számtalanszor letartóztatták munkája közben. Tunick beszámolt arról, hogy szerette volna használni a New York-i Közkönyvtár és a Természettudományi Múzeum épületét, de kérelmét elutasították. 1994-ben például Tunickot és egy modelljét azért tartóztatták le, mert a modell egy 2,5 méter magas karácsonyfadíszen pózolt, mely a Rockefeller Centre-nél állt. - Nemrég a New York-i hatóságok szerint a meztelen test fotózása még bűncselekménynek és pornográfiának számított. Remélem, most már a testek sebezhetőségét is észreveszik - mondta Tunick.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről